Barion Pixel

Megjelent a Meskete mesekönyv

Megjelent a Meskete mesekönyv

img

2023 december elején jelent meg a Varázsaltos Mesketék I. MeseErdő, amely a Meskete.hu közösségi meseportál első mesekönyve. A hosszú előkészületek után, sok száz beküldött mese és vers közül az oldal olvasói és készítői, valamint egy felkért szakmai zsűri segített abban, hogy a legszebb szerzemények jelenjenek meg a kiadványban.

Összesen 36 csodálatos mese és vers kapott helyet az A4 méretű, kemény borítós, cérnafűzött, 144 oldal terjedelmű, óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló mesekönyvben. A közösség által írt meséket, a portálra regisztrált illusztrátorok által készített gyönyörű alkotások díszítik, és a könyv végén még 40 darab gyerekrajz is helyet kapott.

Meskete mesekönyv bemutató Budapesten

2023 december 17.-én végül a Márai Sándor kultúrházban került megrendezésre a mesekönyv hivatalos bemutatója, amely egyben egy évzáró, családi nap is volt. A program elején a közösség tagjait díjazták a portál üzemeltetői egy-egy oklevéllel, majd a könyvből olvastak fel néhányan, akik művükkel bekerültek e remek alkotásba.

A rendezvényen részt vett és oklevelet vehett át az Apacuka együttes énekese és dalszerzője Pálfi Kriszta is, valamint a Való Világ korábbi részéből megismert VV Gigi, vagyis Rácz Ildikó is. A szervezők ígérték, a jövőben még több híresség, sportoló, énekes és celeb fog meséket felolvasni és megjeleni rendezvényeiken.

A Varázslatos Mesketék I. MeseErdő mesekönyv megvásárolható a Meskete saját webáruházában: https://webshop.meskete.hu